domingo, julio 11

A MI TANT ME FA . . .

...que hi anéssim tres-cents, cent mil o un milió . Jo sé el que vaig veure ahir per la tarda, el que vaig sentir ( ...de "sentiment", no "d'escoltar").
Però sí que és veritat que, “ahora que los tiempos avanzan que es una barbaridad”, i que disposem de mitjans técnics més que fiables, alguna cosa sí s’hauria de fer per no donar aquests ridículs “bandazos” de xifres (tot i sabent que sempre, uns i altres, les inflen i les desinflen a conveniència...). Perquè hi ha una molt ridícula diferència entre dir que hi varen anar 1.200.000 persones... o que només varen ser 56.000 !!!.
LYNCE.es és una empresa (?) que -segons ells, i sense que ningú els hi demani- es dedica a "contar personas". I això és el que apareix a la seva web d'avui:
Hemos asistido a la Manifestación "Somos una Nación. Nosotros decidimos" (sic) del 10 de julio en Barcelona, para medir la asistencia a la misma.
Para los aficionados a las cifras millonarias (que hoy previsiblemente volverán a aparecer) hemos hecho un pequeño cálculo: la Diagonal es una de las principales avenidas de la ciudad de Barcelona y corta en dos el distrito central del Eixample. Tiene una longitud de unos 11 km y una anchura de 50 metros.
Pues bien, ni siquiera con una densidad media de 1,7 personas / metro cuadrado (cifra altísima para una multitud en movimiento) podríamos concentrar en todo ese espacio a un MILLÓN de personas.
Otro enfoque diferente: el área total de la manifestación convocada para hoy es de unas 10 hectáreas (100.000 metros cuadrados). Para alcanzar el millón de personas haría falta "empaquetar" toda esa área con una densidad media de ¡¡ 10 personas por metro cuadrado !! lo cual no es físicamente posible.

Organizadores 1.500.000
Guardia Urbana 1.100.000
LYNCE 56.000*
(*) con una estimación de error al alza de 15%
.

1 comentario:

  1. Realment la cosa és greu. I ja no saps si és ignorància o mala fe, però .. I la gent que hi havia a la Gran Via? A Rambles? Als carrers laterals?

    El millor és el de 'para una multitud en movimiento'. Justament, no ens podíem moure perquè érem massa! Jo no sé si vam érem un milió, però érem molts, moltíssims. Al Camp Nou som uns 70 mil de mitjana i no hi ha col·lapse. Així que dir 56.000 en una zona molt més gran i col·lapsada em sembla d'una absurditat tan gran que em fa recordar la pancarta que tenia al davant: "Escopiu a la closca dels cretins".

    ResponderEliminar